• Chránime naše lesy

          • Dňa 20.04.2022 sme zorganizovali zber papiera, ktorý je najčastejšie recyklovaným materiálom. Našej škole sa podarilo vyzbierať 6 385,5 kg papiera📄 a zachránili sme približne 16 m drevnej hmoty.
            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do zberu. Zároveň ďakujeme za pomoc žiakom 9. ročníka a všetkým učiteľom, ktorí pomáhali pri zapisovaní a vážení papiera.

            Vyhodnotenie si môžete pozrieť vo vestibule našej školy.🏫

            Recyklujme aj naďalej a znížme ekologickú záťaž nášmu životnému prostrediu.🌍

          • Dnes má sviatok naša planéta

          • 22. apríl je vyhlásený za Deň Zeme. 🌍 Prvý raz sa oslavoval pred 52 rokmi a zámerom tohto dňa je uvedomiť si, že Zem máme len jednu a príroda je dar! Tento ekologický sviatok upozorňuje ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a upriamuje pozornosť na riešenia ako ochrániť našu planétu a prírodu. 

            💚 Skúste používať internetový prehliadač Ecosia, ktorý sadí stromy za vaše vyhľadávanie – zadarmo!
            💚Ste zvedaví aká je veľká vaša ekologická stopa na našom životnom prostredí? Vypočítajte si ju na www.ekostopa.sk a určite zmeníte váš pohľad na Zem.
            💚 Nebuďte voči našej planéte ľahostajní a neváhajte vyčistiť aspoň kúsok prírody od odpadkov.

            Postarajme sa o našu planétu nielen dnes, ale každý deň!

          • Deň Zeme

          • V dnešný deň sme si spoločne predčasne pripomenuli Deň Zeme a prispeli sme aj našou troškou k lepším a čistejším zajtrajškom.

          • Bunky

          • Síce veľkonočné prázdniny končia a čaká nás nástup do školy, ale ešte pred ním si môžeme pripomenúť, ako kreatívne pracovali šiestaci na tvorbe modelov živočíšnej a rastlinnej bunky.

          • Zber papiera

          • Milí žiaci!
            Pripravte si starý papier na odovzdanie, pretože dňa 20.04.2022 nás bude čakať jarný zber papiera📄. Papier je potrebné pevne zabaliť a odovzdať v čase od 7:00 hod. – 10:00 hod. pred telocvičňou ZŠ.
            Ak nám bude počasie priať, tak sa po zbere vydáme do okolia školy a podáme prírode pomocnú ruku vyčistením od všetkých odpadkov. Nielenže prispejeme k čistejšiemu životnému prostrediu, ale môžeme sa zapojiť aj do výzvy „Upratovanie s Maxom“. Po nazbieraní aspoň jedného vreca/tašky si sprav selfie 🤳 a svoju fotku pošli do správy na facebook.com/envirovychova alebo na mail envirovyzva@sazp.sk. Do výzvy sa môžu zapojiť jednotlivci i trieda.
            Je potrebné prísť v športovom oblečení, môžete si vziať aj jednorazové rukavice na zber odpadkov.

            Počas zberu papiera i vychádzky dbajte na svoju bezpečnosť ❗

          • Bláznivá spomienka na vyučovanie mimo tried

          • Dnes sú to presne 3 mesiace, čo žiaci 1. stupňa zažili vyučovanie mimo svojich tried. Pripomeňme si a zaspomínajme, aké veľmi zaujímavé vyučovanie to bolo.

            Za podelenie sa o priestory ďakujeme obecnému úradu, hasičskej zbrojnici, materskej škole a školskej jedálni.

             

          • Jarné upratovanie s Maxom

          • Jar je tu!
            Slnko svieti na oblohe, vo vzduchu počuť spev vtákov, v záhradkách je vidno čoraz viac zelene a konečne aj rozkvitnutých kvetín.
            Ale nie všade to takto vyzerá. Sneh už zmizol a odhalil naše prehrešky voči prírode.

            Pracovníci Slovenskej agentúry životného prostredia opäť spustili jarnú výzvu „Upratovanie s Maxom“.  Rýchlo si prečítajte informačné letáčiky a pustite sa do upratovania spolu s Maxom.
             

            Nadviažme na šnúru zberov voľne pohodeného odpadu a vyčistime spoločne prírodu! 🌍

          • Bláznivý začiatok apríla

          • Že je 1. apríl bláznivý? O tom sme sa dnes presvedčili aj v škole na vyučovaní. Pani učiteľkám sa stratili žiaci, kľučky boli natreté gélom, dokonca sa aj sedelo naopak.

            Niektorí žiaci prišli v pyžamách, iní si zbalili školské veci do vtipných tašiek, ktorými boli napríklad vankúše, košíky, kufre, cestovné tašky, ba dokonca i auto.