• Deň vody 22.3.

          • Voda je život. Voda je ľudské právo 💙🩵🤍.

            Jej dôležitosť sme si pripomenuli aj včera v škole. Žiaci tvorili nápadité plagáty a ochutnali vody našich slovenských minerálnych prameňov 💧💧💧.

          • Čítame pre radosť

          • Naša škola sa zapojila do rozvojového projektu ,,Čítame pre radosť“ a bola úspešná 😊💪. Získali sme 1000 € na nákup kníh 📚 do triednych knižníc v triedach 2., 3. a 4. ročníka.

            Cieľom tohto projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám 📖👍 a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

            Vďaka finančnej podpore sme mohli zakúpiť 128 kníh známych aj menej známych autorov a ponúknuť tak žiakom možnosť širšieho výberu ❤️.

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            ​​​​

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Nesluša 837 oznamuje, že zápis do prvého ročníka pre školský rok 2024/25 sa  uskutoční

            03.04.2024 o 15:00 hod.

            Zápis bude prebiehať v budove základnej školy.

            Spôsob podania prihlášky do 1. ročníka:

            • elektronicky vygenerovaním prihlášky zo školského informačného systému prostredníctvom webového sídla školy. V takomto prípade zákonný zástupca/ zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo k elektronickej prihláške priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Príloha - Podpisy zákonných zástupcov k elektronickej prihláške). Na webovom sídle školy je prístupná elektronická prihláškaktorú vyplní zákonný zástupca dieťaťa vopred. V deň zápisu zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami prihlášku v škole, vytlačí a náslene ju zákonní zástupcovia podpíšu. Ak nemôžu prísť k zápisu obaja zákonní zástupcovia, prihlášku je potrebné vytlačiť vopred a podpísať oboma zákonnými zástupcami a priniesť ju v deň zápisu,
            • v listinnej podobe na formulári podľa vzoru schváleného a zverejneného ministerstvom školstva ( tlačivo - tu stiahnuť ) s podpisom oboch zákonných zástupcov. V listinnej podobe je možné prihlášku zaslať aj poštou alebo osobne.

            Podpisy zákonných zástupcov na prihláške:

            Podľa § 144a ods. 1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            V prípade, že:

            a) zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať len jeden, vypíšte písomné vyhlásenie: Písovmné vyhlásenie zákonných zástupcov - tu stiahnuť

            b) dieťa má iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, druhý podpis vyškrtnite. V takom prípade je potrebné k prihláške pripojiť Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu - tu stiahnuť 

             

            V deň zápisu je potrebné do školy priniesť:  

            • občiansky preukaz zákonných zástupcov
            • prefotený rodný list dieťaťa.

             

            Učebné pomôcky obdrží každý prváčik zadarmo v septembri pri nástupe do našej základnej školy vďaka nášmu zriaďovateľovi - Obci Nesluša.

             

             

            Ďakujeme za prejavenú dôveru zveriť Vaše dieťa do našich rúk.

            Ing. Andrea Špiriaková, riaditeľka školy

          • Čítame s láskou

          • V marci - mesiaci knihy 📚- boli vyhodnotení najlepší čitatelia školy. Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že o rok sa zase raz zapojí čo najviac žiakov 😊💪.

            Výhercom gratulujeme! 👏🥳

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Gratulujeme výhercom 👏😊 - Radkovi, Veronike, Karolínke a Timejke, ktorí nás budú reprezentovať na okresnom kole a ďakujeme všetkým zúčastneným😊🫶.

          • Seminár v Ružomberku

          • Nedávno sa naše žiačky Natálka Láslopová a Agátka Žáková spoločne s našou digitálnou koordinátorkou Ilze Vlčeka zúčastnili seminára, ktorý sa konal na Gymnáziu sv. Andreja v Ružomberku. Na seminár boli pozvaní digitálni koordinátori, učitelia a žiaci z rôznych škôl. Toto podujatie ponúklo cenný pohľad na nové možnosti v edukačnom procese.

            Na seminári bola možnosť stretnúť zástupcov renomovaných firiem, ako sú Tatra Bank, Logic a Slido, ktorí poslucháčom priblížili požiadavky dnešného pracovného trhu a diskutovali o tom, ako ich integrovať do vyučovacieho procesu. 💼👩🏻‍🏫

            Ďakujeme za pozvanie a za možnosť naučiť sa zase niečo nové 😊🫶