• Deň vody 22.3.

          • Voda je život. Voda je ľudské právo 💙🩵🤍.

            Jej dôležitosť sme si pripomenuli aj včera v škole. Žiaci tvorili nápadité plagáty a ochutnali vody našich slovenských minerálnych prameňov 💧💧💧.

          • Čítame pre radosť

          • Naša škola sa zapojila do rozvojového projektu ,,Čítame pre radosť“ a bola úspešná 😊💪. Získali sme 1000 € na nákup kníh 📚 do triednych knižníc v triedach 2., 3. a 4. ročníka.

            Cieľom tohto projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám 📖👍 a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

            Vďaka finančnej podpore sme mohli zakúpiť 128 kníh známych aj menej známych autorov a ponúknuť tak žiakom možnosť širšieho výberu ❤️.

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            ​​​​

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Nesluša 837 oznamuje, že zápis do prvého ročníka pre školský rok 2024/25 sa  uskutoční

            03.04.2024 o 15:00 hod.

            Zápis bude prebiehať v budove základnej školy.

            Spôsob podania prihlášky do 1. ročníka:

            • elektronicky vygenerovaním prihlášky zo školského informačného systému prostredníctvom webového sídla školy. V takomto prípade zákonný zástupca/ zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo k elektronickej prihláške priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Príloha - Podpisy zákonných zástupcov k elektronickej prihláške). Na webovom sídle školy je prístupná elektronická prihláškaktorú vyplní zákonný zástupca dieťaťa vopred. V deň zápisu zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami prihlášku v škole, vytlačí a náslene ju zákonní zástupcovia podpíšu. Ak nemôžu prísť k zápisu obaja zákonní zástupcovia, prihlášku je potrebné vytlačiť vopred a podpísať oboma zákonnými zástupcami a priniesť ju v deň zápisu,
            • v listinnej podobe na formulári podľa vzoru schváleného a zverejneného ministerstvom školstva ( tlačivo - tu stiahnuť ) s podpisom oboch zákonných zástupcov. V listinnej podobe je možné prihlášku zaslať aj poštou alebo osobne.

            Podpisy zákonných zástupcov na prihláške:

            Podľa § 144a ods. 1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            V prípade, že:

            a) zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať len jeden, vypíšte písomné vyhlásenie: Písovmné vyhlásenie zákonných zástupcov - tu stiahnuť

            b) dieťa má iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, druhý podpis vyškrtnite. V takom prípade je potrebné k prihláške pripojiť Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu - tu stiahnuť 

             

            V deň zápisu je potrebné do školy priniesť:  

            • občiansky preukaz zákonných zástupcov
            • prefotený rodný list dieťaťa.

             

            Učebné pomôcky obdrží každý prváčik zadarmo v septembri pri nástupe do našej základnej školy vďaka nášmu zriaďovateľovi - Obci Nesluša.

             

             

            Ďakujeme za prejavenú dôveru zveriť Vaše dieťa do našich rúk.

            Ing. Andrea Špiriaková, riaditeľka školy

          • Čítame s láskou

          • V marci - mesiaci knihy 📚- boli vyhodnotení najlepší čitatelia školy. Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že o rok sa zase raz zapojí čo najviac žiakov 😊💪.

            Výhercom gratulujeme! 👏🥳

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Gratulujeme výhercom 👏😊 - Radkovi, Veronike, Karolínke a Timejke, ktorí nás budú reprezentovať na okresnom kole a ďakujeme všetkým zúčastneným😊🫶.

          • Seminár v Ružomberku

          • Nedávno sa naše žiačky Natálka Láslopová a Agátka Žáková spoločne s našou digitálnou koordinátorkou Ilze Vlčeka zúčastnili seminára, ktorý sa konal na Gymnáziu sv. Andreja v Ružomberku. Na seminár boli pozvaní digitálni koordinátori, učitelia a žiaci z rôznych škôl. Toto podujatie ponúklo cenný pohľad na nové možnosti v edukačnom procese.

            Na seminári bola možnosť stretnúť zástupcov renomovaných firiem, ako sú Tatra Bank, Logic a Slido, ktorí poslucháčom priblížili požiadavky dnešného pracovného trhu a diskutovali o tom, ako ich integrovať do vyučovacieho procesu. 💼👩🏻‍🏫

            Ďakujeme za pozvanie a za možnosť naučiť sa zase niečo nové 😊🫶

          • Karneval

          • Toto slovo pochádza z latinského carnis levale, čo znamená odstránenie mäsa. Význam slova karneval teda súvisí s nekonzumovaním mäsa počas pôstu a tiež s obmedzením svetských pôžitkov.

            U nás bol spojený hlavne s predvádzaním krásnych masiek 🤡🎃👻🤖 a veľkou zábavou 🤩🥸🥳

            Z učiteľov sa stali lekári a pacienti a žiaci sa premenili od mimoňov až po všakovaké rozprávkové bytosti. Každý mal úžasnú masku🎭a tie najlepšie si dokonca vyslúžili aj ocenenia 🎲👏.

            Všetkým, ktorí pomohli pri organizácii, ďakujeme za pomoc ❤️obzvlášť rodičovskej rade za ceny a občerstvenie 😊 a už teraz sa tešíme na ďalší rok a ďalšie fantastické nápady na masky 😊🫶

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy!


            Veríme, že Vám záleží na kvalite vzdelávania a výchovy Vašich detí rovnako ako nám, preto si dovoľujeme obrátiť sa na Vás s prosbou. Keďže v dnešnej dobe nie je jednoduché zabezpečiť dostatok materiálnych i finančných prostriedkov na podporu vzdelávania, radi by sme sa uchádzali o 2% z Vašich daní. Budeme radi, ak sa rozhodnete nás podporiť, a tým prispieť k zveľaďovaniu našej školy, výchovy a vzdelávania detí. Naša škola má uzatvorenú zmluvu s nadáciou Spoločne pre región so sídlom v Žiline, ktorej  ak darujete 2 % z Vašich daní, následne poskytne plnenie našej škole -  celú darovanú sumu. 

            Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

            Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá Potvrdenie o ZD 2023 editovateľné - tu stiahnuť , Vyhlásenie o ZD 2023 - tu stiahnuť). Je to editovateľný pdf dokument. Vyhlásenie vyplní zamestnanec a Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ.

            Tlačivá je potrebné odovzdať v škole, aby sa finančná čiastka dostala k nám a nezostala nadácii.

            Vopred Vám ďakujeme za Vašu podporu.

          • Vianočný turnaj vo futbale

          • Športu zdar! ⚽️⚽️⚽️

            Na konci decembra si žiaci 1. stupňa zahrali medzitriedny futbalový turnaj. Hoci každá trieda túžila zvíťaziť a vyhrať putovný pohár 🏆i medailu 🏅, všetci žiaci sa správali športovo.

            Radosť a potešenie zo športovania je predsa oveľa dôležitejšie ako výhra. 😊💪

            Tento rok bola motivácia žiakov vydať so seba to najlepšie veľmi veľká. Našich žiakov prišiel povzbudiť úspešný futbalista ⚽️🏃🏻 Dávid Ďuriš z MŠK Žilina. Po krátkej besede a rozdaniu množstva podpisov ✒️ strávil s nami celé popoludnie. Jeho prítomnosť a povzbudivé slová dodali žiakom odvahu.

            Ďakujeme za návštevu! 😊❤️

            Turnaj dopadol nasledovne:
            🥇
            4. A
            🥈 3.A
            🥉 3.B
            4. Miesto: 2.A

            Gratulujeme víťazom! 😊👏

          • Mladý spisovateľ

          • Síce nám už pomaly končí 1. polrok, ale ešte by sme si chceli spolu s vami zaspomínať na pár aktivít, ktoré sa u nás v tomto polroku udiali 😊🤔

            V novembri sme vyhlásili literárnu súťaž pre žiakov 2. stupňa na tému FANTASY 🧝🏻‍♀️🧙🏻‍♀️🧛🏻‍♀️.

            O tom, že žiaci našej školy sú veľmi kreatívni, niet ani najmenších pochýb, nakoľko príbehy boli plné mágie 🔮, kúziel 🐸➡️🤴🏻, nadprirodzených bytostí 🧞‍♀️🦄🐉🧜‍♀️a vymyslených svetov.

            V druhom ročníku školskej literárnej súťaže Mladý spisovateľ zvíťazili:
            🥇
            Martuška zo 6. A
            🥈 Kamilka zo 7. A
            🥉 Magdalénka z 5. A

            Víťazom GRATULUJEME 🥳👏 a už teraz sa tešíme na ďalších nádejných spisovateľov a ich diela v ďalšom ročníku 😊

          • SÚŤAŽ!!!!

          • COOP Jednota Čadca vyhlasuje súťaž pre žiakov základných škôl

            "Zbieraj viečka z jogurtov vlastnej značky COOP Jednota"

            Čisté viečka z jogurtu, termixu a iných mliečnych výrobkov iba značky COOP Jednota odovzdáte svojej triednej učiteľke. Najlepšia trieda bude odmenená!

            Súťaž prebieha do 31.3.2024.

          • 15. Ples školy

          • Ak máte záujem zúčastniť sa plesu na našej škole, tak neváhajte, predávajú sa posledné lístky.

          • Vtáčia hodinka - zimné sčítanie na kŕmidlách

          • Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko organizuje aktivitu pre žiakov a rodičov  - sčítanie vtáctva na kŕmitkach.

            Formulár na jednoduché zapojenie sa do  sčítania, ktoré bude prebiehať od 5. do 7.januára 2024: https://vtaciahodinka.vtaky.sk/https://vtaciahodinka.vtaky.sk/

            Ich stránka obsahuje užitočné informácie k zimnému prikrmovaniu, k naučeniu sa rozpoznávať vtáčiky chodiace na kŕmidlo a rôzne užitočné informácie.