• Domáce ZOO a ŠKD

          • Školský klub detí dostal pozvanie od rodiny pána Martinčeka a navštívil ich domácu ZOO 🐰🐦🐷.

            Okrem besedy s pánom Martinčekom, ktorý deťom porozprával o živočíchoch, ktoré aj s rodinou chová, si deti mohli tieto živočíchy nielen pozrieť, ale niektoré z nich si aj pohladkať.

            Pre deti to bol perfektný zážitok a návšteva sa im veľmi páčila ❤️
            Ďakujeme pánovi Martinčekovi a celej jeho rodine za túto príležitosť
            😊👏.

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Dňa 26.6.2023 sme sa v MŠ lúčili s našimi predškolákmi 🎓, ktorí už po prázdninách poputujú cestičkou do prvej triedy 🏫. 
            Predstavili sa nám krátkym programom v podobe básničiek, piesne i tančeka. Pani riaditeľka ich po sľube predškolákov, kde sľubovali na pastelku ✏️ - naše žezlo kráľovnej (pani riaditeľky) pasovala za budúcich prvákov a spoločne s pani učiteľkami odovzdala milé darčeky 🎁. Samozrejme nechýbal podpis do našej kroniky a torta 🎂, ktorej náplň tvorili medovníčky, za ktoré patrí veľké ďakujem jednej mamičke našej predškoláčky. 
            Všetci držíme našim kamarátom palce ✊, aby ich prvý krok do novej etapy života bol šťastný a úspešný. Veríme, že na nás nezabudnú a aj po niekoľkých rokoch si spoločne zaspomíname na chvíle strávené u nás v škôlke. 

          • Piknik

          • Hoci minulý týždeň nám počasie neprialo, aj napriek tomu si žiaci 1. stupňa spríjemnili piatkové vyučovanie piknikom v triedach a oslávili si tak Medzinárodný deň piknikov 🥖🍓🍇🥪🧁🍫.

          • Predškoláci a Noc odvahy

          • 16. júna sa pre našich predškolákov konala v materskej škole Noc odvahy. Témou bol Jurský park.

            Deti plnili rôzne dinosaurie úlohy - kŕmili tyranosaura, prednášali loptičky v jeho ústach a v jeho stopách, hádzali kruhy na nos triceratopsa, zahrali sa na archeológov a z nájdených kostí poskladali kostru dinosaura a nakoniec si nakreslili omaľovánku a ako správni predškoláci odpisovali aj slovo dinosaurus 🦕🦖.

            Nálada bola úžasná. Po večery prebehla diskotéka 🎤🎧🎹, hľadanie dinosaurov v tme a nakoniec kino 🎬. Vyvrcholením bola prespávačka v škôlke 😴.

            Z 21 odvážlivcov to do rána zvládlo 19 a všetkých musíme za ich odvahu pochváliť 👏.

            Všetci boli úžasní a nálada bola na 👍. Veríme, že to bol pre predškolákov zážitok, na ktorý budú dlho spomínať 😊

          • Noc v škole so šiestakmi

          • Prvý júnový týždeň sa uskutočnila šiestacká čarovná noc v škole. Odohrali sa rôzne skvelé tímové hry, ktoré šiestakov výrazne posilnili 💪 ako kolektív. Vynikajúce taktiky a spolupráca boli kľúčové v náročných výzvach, ktoré museli všetci zdolať .

            Po vzrušujúcom programe žiaci porelaxovali pri sledovaní filmu 🎞a mali aj chvíľku na zdieľanie svojich myšlienok s kamarátmi 💬.

            Zo žiakov sa stali gurmáni pri jedení pizze 🍕, ktorú si vychutnali spolu s kofolou 🥤🥤 a pochrumkali si aj na ranných cereáliách 🥣.

            Šiestacká noc bola plná veselých rozhovorov a smiechu a aj preto sa niektorým žiakom stalo, že boli hore skoro do šiestej ráno! 🤤😴

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tomuto úžasnému večeru. Bola to skutočne nezabudnuteľná noc! 😊❤️

          • Skúsenosti s eTwinningom

          • Na konci mája mali naši učitelia časť aktualizačného vzdelávania s názvom "Organizácia výučby s využitím multimediálnych digitálnych pomôcok (MDP)". Počas tohto školenia museli splniť rôzne praktické úlohy 📄📋 a prezentovať svoje získané vedomosti.

            V rámci školenia si učitelia tiež vypočuli prezentáciu od našej učiteľky Mgr. Ilze Vlčeka. Prezentácia pozostávala z dvoch častí.

            V prvej časti hovorila o platforme eTwinning 📈(čo obsahuje, čo ponúka, ako môže pomôcť pri výučbe a učení a umožniť zdieľanie vyučovacích postupov na medzinárodnej úrovni a vytvorenie nových priateľstiev), o výhodách online projektov pre učiteľov aj študentov a zdieľala svoje vlastné skúsenosti.

            Druhá časť sa týkala jej osobných skúseností zo seminára "Inovácie a vzdelávanie" v Azerbajdžane v Baku, ich kultúru a zážitky z návštevy základnej školy v Baku.

            Na prezentácii o eTwinningu sa učitelia veľa dozvedeli a niektorí sa aj rozhodli prihlásiť do platformy eTwinning 👏😊

          • Anglický týždeň

          • Takto pred týždňom boli naši žiaci súčasťou anglického týždňa.
            Skvelý lektor, Ray Sikorski, sa k nám pridal od 5. do 9. júna a priniesol úžasnú energiu!

            Anglického týždňa sa zúčastnili 2 skupiny žiakov - mladší a starší žiaci.

            Mladší žiaci sa naučili užitočné triedne frázy a frázy používané pri spoznávaní sa. Pracovali aj so slovíčkami zameranými na bývanie, objednávanie jedla v reštaurácii 🥗🥘🍨, oblečenie 👕👖🥾🎒a filmy 🎬. Hrali aj rôzne role-play hry.

            Starší žiaci sa naučili frázy týkajúce sa spoznávania, školy, venovali sa aj časovaniu a rozprávaniu príbehov. Taktiež trénovali role-play hry a zahrali si aj hry ako vlkolak 🐺 londýnske panorámy, vesmírne koktailové párty 🚀, únikové miestnosti a ďalšie.

            Bol to perfektný týždeň plný zábavy a vzdelávania.

            Veľká vďaka patrí Rayovi Sikorskému a všetkým účastníkom za zábavne a zmysluplne strávený čas. Už teraz sa nevieme dočkať ďalších anglických týždňov 🥰😊.

          • Prváci a ich výlet

          • Čas koncoročných výletov je v plnom prúde a aj preto si môžeme pozrieť, ako sa mali prváčikovia, ktorí prednedávnom navštívili hasičskú stanicu 🔥🚒 v Kysuckom Novom Meste a kaštieľ v Radoli 🕍.

            Profesionálni hasiči 👩🏻‍🚒 🧑🏻‍🚒žiakom porozprávali o svojej práci, poukazovali im hasičskú techniku a vysvetlili jej použitie. Deti si mohli vyskúšať zdvihnúť hydraulické nožnice, uniesť na chrbte kyslíkový prístroj alebo dokonca striekať hasičskou hadicou na cieľ.

            Potom sa presunuli do kaštieľa v Radoli. Tam na nich už čakali expozície z dávnej i nedávnej minulosti, zaujímavá výstava sklenených výrobkov a deťmi najviac očakávaná výstava malých i obrovských lego modelov na kolesách 🚕🚌🚜🛵.

            Tešíme sa, že prežili pekný čas plný zaujímavých zážitkov 🥰👏

          • ŠKD a atletický trojboj

          • 8. 6. 2023 sa deti po roku opäť stretli na tradičnom atletickom trojboji, aby si zmerali svoje sily v skoku, behu a v hode loptičkou.

            Za ŠKD Nesluško gratulujeme:
            Tamarke Chovancovej za 🥇v skoku
            Klaudii Kurňavovej za 🥇v behu
            Adamovi Koššovi za🥉v behu a za🥉v skoku

            Ďakujeme zamestnancom ZŠ Dolinský potok Kysucké Nové Mesto za zorganizovanie tejto akcie 😊👏.

          • Deň najlepších priateľov

          • Žačky zo školského parlamentu učili mladších kamarátov v ŠKD pliesť náramky priateľstva a oslávili tak Deň najlepších priateľov 💕

          • Štvrtáci a škola v prírode

          • Pred niekoľkými dňami sa naši štvrtáčikovia vrátili z kráľovstvá Tramptárie naspäť do školy.

            Zažili veľa dobrodružstiev. Hneď v 1. deň pobytu vymysleli názov, erb a pokrik svojej družiny, ktorá ochraňovala celé kráľovstvo 👸🤴.

            Zlatí rytieri si mohli každý deň vyskúšať rôzne kráľovské remeslá (napr. lukostreľbu 🏹, hod šípkami 🎯, jazdu na koni 🐎 a autíčkach 🚗, výrobu šperkov, herectvo 🎭, športové a spoločenské hry, rôzne kreatívne a zábavné aktivity🎨🎤). Záver večera oslavovali kráľovskými bálmi, na ktorých predviedli svoje tanečné nadanie🩰.

            Rytierom určite zostane v pamäti aj návšteva rozprávkového sveta Habakuky, kráľovská opekačka, Tipovačka a Talentmánia.

            🍒Čerešničkou celého pobytu bolo víťazstvo nad ostatnými družinami, kedy sa naši rytieri umiestnili na 1. mieste 🏆 a získali sladký poklad.

            Žiakom sa škola v prírode veľmi páčila, pretože o nej rozprávajú doteraz a s úsmevom na tvári spomínajú na všetko, čozažili. 😊👏

          • Erasmus+ projekt - Učenie sa od Fínov

          • S radosťou vám oznamujeme, že na konci decembra 2022 bol našej škole schválený grant pre Erasmus+ projekt "Učenie sa od Fínov".

            Tento projekt zahŕňa job shadowing učiteľov (pozorovanie a učenie sa od fínskych učiteľov) a krátkodobé mobility pre 7 žiakov, ktorí sa počas 12 dní vo Fínsku budú vyučovať v partnerskej škole v mestečku Tammela.

            Žiaci, ktorí sa zúčastnia projektu, boli vybraní na základe najvyššieho bodového skóre s dopredu stanovenými kritériami.

            Mobilita sa uskutoční koncom augusta a začiatkom septembra. Učiteľské job shadowing vykonajú Ing. A. Špiriaková, Mgr. art. I. Vlčeka a Mgr. J. RadolskáÚspešní žiadatelia o mobilitu sú: E. Šarlinová, K. Špircová, L. Kolarská, T. Židek, L. Papajová, J. Raček a K. Tatarková 🤩👏.

            Tento skvelý projekt si vymysleli a pripravili naši pedagógovia, o to viac sme hrdí, že bol schválený. Veríme, že táto skúsenosť vo Fínsku bude nielen pre našich pedagógov, ale aj pre našich žiakov veľmi cenná a prinesie im nové poznatky a perspektívu.

            Srdečne blahoželáme všetkým účastníkom projektu a želáme im úspešnú a inšpiratívnu mobilitu! 🤍💙

             

          • Venček deviatakov

          • Ako viac si spríjemniť deň ako pohľadom na krásne tanečné kreácie žiakov 9. ročníka? 😍🥰

            Po 10 tanečných lekciách si deviataci obuli tanečné topánky, obliekli elegantné oblečenie a ukázali nielen pedagógom a rodičom, ale aj sami sebe, ako perfektne sa naučili valčík, cha-chu, waltz, funky, blues, polku a belgický tanec 💃🕺.

            Zo všetkých tanečných párov boli porotou vybraté tri, ktoré najlepšie zvládli odtancovať všetky tance:
            🥇Veronika Pilátová a Marek Čulák
            🥈Nina Belanová a Nicolas Bollo
            🥉Vanessa Jantošíková a Jakub Kubiš

            Na základe najväčšieho počtu získaných venčekov a ruží sa kráľovnou a kráľom Venčeka 2023 stali: 👑Nina Belanová a 👑Marek Čulák.

            ĎAKUJEME Kristínke Jankovičovej a Milanovi Kubalovi za tanečné lekcie, pani kuchárkam a pánom kuchárom za skvelé jedlo a Ing. Monike Ďurinovej a deviatakom za skvelú prípravu, organizáciu a naozaj krásny večer plný tanca a zábavy👏

          • Deň detí a turisticko-orientačný beh

          • Aj tento rok sme Deň detí oslávili turisticko-orientačným behom 🤩💪

            Už po šiestykrát naši žiaci ukázali, ako im ide viazanie uzlov, spoznávanie drevín, rozoznávanie turistických a topografických značiek, plazenie, behanie, odhadovanie vzdialenosti, ale aj hľadanie cieľa pomocou azimutov a hod na cieľ.

            Tento rok boli výsledky nasledovné:

            Kategória prípravka:
            🥇Agnesa Chovaňáková a Lenka Komzalová
            🥈Tomáš Hollý a Gregor Spuchľák
            🥉
            Karolína Baránková a Nina Plešková
            4. miesto: Timea Gúcka a Sára Kopilcová
            5. miesto: Alex Ozsvald, Miloš Žák a Denis Mazúch

            Kategória najmladší žiaci:
            🥇Tobias Lisko a Richard Habrun
            🥈Adam Košša a Radko Slíž
            🥉Markus Mozoľ a Alan Kuchta
            4. miesto: Šimon Žák a Dávid Vlček
            5. miesto: Martin Štrbák a Matej Žabka

            Kategória mladšie žiačky:
            🥇Karolína Svrčková
            🥈Ema Šarlinová
            🥉Zuzana Viaterová
            4. miesto: Nela Mindeková
            5. miesto: Nela Kocifajová

            Kategória mladší žiaci:
            🥇Sebastián Halúska
            🥈Miloš Ježo
            🥉Timotej Macák
            4. miesto: Juraj Žabka
            5. miesto: Simon Kuchta

            Kategória dorastenky:
            🥇Lucia Valjašková
            🥈Anna Poništová
            🥉Alžbeta Macáková
            4. miesto: Aneta Rácová
            5. miesto: Veronika Jankovičová

            Kategória dorastenci:
            🥇Nicolas Bollo
            🥈Leo Šebík
            🥉Michal Kompánek
            4. miesto: Viktor Mizerák
            5. miesto: Jakub Kubiš

            Kategória ženy:
            🏆Mgr. art. Ilze Vlčeka

            Víťazom GRATULUJEME! 😊👏Všetkým zúčastneným ďakujeme za perfektnú účasť a krásne strávený čas. Za organizáciu opäť ďakujeme Rade rodičov a Priateľom Kysúc ❤️