• Vtáčia hodinka - zimné sčítanie na kŕmidlách

          • Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko organizuje aktivitu pre žiakov a rodičov  - sčítanie vtáctva na kŕmitkach.

            Formulár na jednoduché zapojenie sa do  sčítania, ktoré bude prebiehať od 5. do 7.januára 2024: https://vtaciahodinka.vtaky.sk/https://vtaciahodinka.vtaky.sk/

            Ich stránka obsahuje užitočné informácie k zimnému prikrmovaniu, k naučeniu sa rozpoznávať vtáčiky chodiace na kŕmidlo a rôzne užitočné informácie.

             

          • Vtáčie búdky

          • Zima sa naplno prihlásila a takto naši žiaci spolu s rodičmi alebo starými rodičmi pripravili vtáčikom prekvapenie z odpadu. Ukázali že, odpad môžeme recyklovať, čím chránime prírodu a dokážeme aj pomôcť živočíchom prežiť zimu.

            Sú to krásne umelecké diela!!!!

            Víťazi si prídu prevziať svoju odmenu do triedy č. 28. Blahoželáme!

          • Školské kolo pytagoriády

          • V decembri sa uskutočnilo školské kolo matematickej pytagoriády 📊📈🧮.

            Úspešní riešitelia boli tento rok nasledujúci žiaci: Nela Lisková, Šimon Žák, Jakub Cáder, Simona Podpleská, Radko Slíž, Timea Spluchľáková, Natália Martinčeková, Juraj Žabka, Tomáš Mohylák, Marta Žáková a Veronika Vlčková

            Gratulujeme úspešným riešiteľom a prajeme veľa úspechov v ďalšej časti súťaže 😊🥳.

          • Od Lucie do Vianoc

          • Tradícia, ktorá prišla zo Švédska a symbolicky znamenala držanie nešťastia ďaleko od domu.

            Lucie boli oblečené v bielom 🥼. V jednej ruke mali kôš so sladkosťami 🍫🍬🍭a v druhej metličku z peria 🧹. Symbolicky bol vymetaný prach z domu.

            Naše dievčatá nám túto tradíciu priniesli počas stredy, kedy sa prehnali našou školou, povymetali všetky kúty a povedali nám rôzne legendy, ktorými sú Lucie opradené 🙂👍.

          • Vianočné trhy

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí sa zúčastnili a podporili žiakov svojím nákupom 🎄🎁

            Ako to na trhoch vyzeralo a aké stánky si pre vás žiaci pripravili, si môžete pozrieť nižšie 😊👇

          • Projekt Hour of Code

          • Aj naša škola sa zapojila do projektu, ktorý predstavuje žiakom základy informatiky 📊💻🔋

            Projekt Hour of Code™ / Hora del Código® je súčasťou iniciatívy Týždeň informatiky: www.csedweek.org a portálu Code.org: www.code.org

            Jeho ambíciou je predstaviť žiakom základy informatiky a programovania.
            Počítače
            🖥 sú všade a menia každé odvetvie na tejto planéte 🌍, no väčšina škôl nepovažuje informatiku za ťažiskový predmet. Dievčatá, ako aj žiaci z marginalizovaných skupín nie sú dostatočne zastúpení na hodinách informatiky ani v technologickom sektore. Dobrou správou je, že sme na ceste tento stav zmeniť 😊💪.

            Vďaka Hodine kódu sa informatika objavila medzi hlavnými správami od Googlu, MSN, Yahoo! aj Disney. Na podporu tohto hnutia spojilo sily viac ako 100 partnerov.

            Hodinu kódu už organizoval každý obchod značky Apple na svete. Dokonca aj bývalý americký prezident Barack Obama v rámci tejto kampane napísal svoje prvé riadky kódu.

            Tento projekt je organizovaný neziskovou organizáciou Code.org a viac než 100 ďalšími partnermi, je globálne hnutie vedené myšlienkou, že dnešní žiaci sú pripravení naučiť sa zručnosti potrebné na úspech v 21. storočí.

            Preto sa aj naši žiaci pridali k najväčšiemu vzdelávaciemu podujatiu všetkých čias – k Hodine kódu, ktorú sme organizovali v rámci Týždňa informatiky (4.-8. decembra). Ako to vyzeralo si môžete pozrieť nižšie 🙂👇

          • Čitateľko triedy

          • "K dobrej knihe treba dobrých čitateľov." 📚 Povedal významný spisovateľ Viktor Hugo. A tých je na našej škole neúrekom.

            Už tretí rok za sebou si zmerali žiaci 2. – 4. ročníka medzi sebou sily v čítaní 🤓📖. Sme veľmi radi, že sa žiakom táto súťaž páči a každý rok sa do nej zapája čoraz viac žiakov.

            Školský parlament hodnotil precízne.

            Čitateľkovia 2.A triedy: Lenka Komzalová, Tomáško Hollý a Agneska Chovaňáková

            Čitateľkovia 3.B triedy: Veronika Burdiaková, Nelka Lisková a Jakubko Cáder

            Čitateľkovia 3.A triedy: Vlaďka Vlčková, Maťko Štrbák a Emka Hrušková

            Čitateľkovia 4.A triedy: Radko Slíž, Elisska Chovaňáková a Stefano Rác

            Gratulujeme výhercom! 😊👏

          • Mikuláš

          • Aj u nás dnes chodil Mikuláš a takto obdaroval nielen menšie, ale aj väčšie deti 🎅👇😊

          • Naša škola má vlastnú kolekciu oblečenia

          • Máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli hlasovaním. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsneslusa/

            Objednávanie je už spustené a bude možné si objednávať až do 13.12.2023. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • 1. decembra sme si aj my pripomenuli Svetový deň boja proti AIDS 📌🚩. Pripli sme si červené stužky a vyjadrili sme tak solidaritu s osobami, ktoré trpia infekciou HIV alebo ochorením AIDS. Červená farba stužky bola vybraná ako symbol krvi 🩸a života 👶🏻👨🏻‍🦱👴🏻.