• Úspechy našich pedagógov

          • Nielen naši žiaci žnú úspechy, ale majú sa čím pochváliť aj naši pedagógovia.

            Učiteľka angličtiny Mgr. art. Ilze Vlčeka nedávno navštívila etwinningový seminár "Inovácie a vzdelávanie" v Ázerbajdžane v Baku! Medzi viacerými žiadosťami a s veľkou konkurenciou bola vybraná ako jedna zo štyroch zástupcov zo Slovenska 🌍.

            Cieľom seminára bolo stretnúť učiteľov z ďalších európskych krajín, ako sú Slovinsko, Fínsko, Portugalsko, Bulharsko, Česká republika, Ázerbajdžan a Albánsko, a vytvoriť online etwinningový projekt, ktorý by sa neskôr mohol rozvinúť do ďalších online a Erasmus+ projektov 🤝🌱.

            Učiteľka angličtiny vytvorila nový projekt, na ktorom od septembra 2023 začne spolupracovať s partnerskou školou v Ázerbajdžane a ďalšími krajinami. Projekt je založený na populárnom seriáli "Wednesday" a zahŕňa umelecké aktivity 🎨🎭, hudbu 🎼, kultúru a záležitosti blaha žiakov vo veku 10-12 rokov.

            Po seminári pani učiteľka zdieľala svoje skúsenosti zo seminára, ázerbajdžanskú kultúru a krásy mesta Baku aj so žiakmi. Plánuje prezentovať svoje zážitky aj pred pedagogickou radou a širšou verejnosťou 👌.

            Gratulujeme Mgr. art. Ilze Vlčeka k tejto skvelej príležitosti a prezentácii aj našej školy vo svete a tešíme sa na nové vzrušujúce medzinárodné projekty! 👏😊 

          • Lego deň

          • Dnes medzi našich žiakov zavítali učitelia a odborní majstri zo Strednej odbornej školy strojníckej z KNM s veľmi zaujímavou súťažou, ktorá bola zameraná na rozvoj jemných (mäkkých) zručností žiakov.

            Žiaci 5. až 8. ročníka súťažili v dvojčlenných družstvách v stavaní a programovaní robotov 🤖 a automobilov 🚕🚌🚜zo stavebníc LEGO.

            Viac si pozrite nižšie 👇😊

          • Výsledky komiksovej súťaže

          • Úlohou žiakov bolo vytvoriť komiks v anglickom jazyku. Ako sa im to podarilo, si môžete prečítať a pozrieť nižšie👇😊

            Najzábavnejší komiks: Vivien Osiková
            Najkreatívnejší komiks: Natália Viaterová
            Vizuálne najatraktívnejší komiks: Emma Chovaňáková
             

            Obľúbený komiks žiakov: Lilien Chovancová, Ema Gašincová, Peter Svrček

            Špeciálna cena pre: Magdaléna Janáková

          • Rozprávková noc v škole - Dračia rozprávka

          • očas druhého polroka sme sa venovali viacerým aktivitám. V priebehu tohto týždňa si ukážeme, čoho všetkého boli žiaci súčasťou.

            Prvým zábavným podujatím pre žiakov 1. stupňa bola Rozprávková noc v škole.
            Žiaci sa preniesli do Dračej rozprávky 🐉
            , kde plnili v skupinkách rôzne zaujímavé úlohy - vyrábali štíty, meče, riešili tajničky, skladali puzzle, hádali rozprávky, behali a skákali.Keď sa všetkým tímom podarilo vyriešiť úlohy, začalo dlho očakávané, dobrodružné hľadanie pokladu👑💍.

            Keďže indície k pokladu sa nachádzali v okolí školy a už bola poriadna tma🌛⭐️, úlohy preverili nielen šikovnosť, ale aj odvahu hľadačov.

            Radosť, ktorá žiarila z očí detí po úspešnom nájdení pokladu v dračej jaskyni, bola najkrajšou odmenou pre všetkých, ktorí túto akciu pripravovali.

            Po náročných aktivitách bol najvyšší čas umyť zúbky 🦷, vypočuť si rozprávku, zabaliť sa do spacákov a vyskúšať si, ako sa sníva v triedach školy 😴.

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Všetci vieme, že recyklačný cyklus je ekologicky a ekonomicky výhodný. Šetrí energiu a znižuje ekologickú záťaž prostredia. Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov. Naši žiaci ho každoročne nazbierajú niekoľko ton. Bolo to aj dňa 21.04.2023, kedy sme zorganizovali zber papiera a vyzbierali sme 4993 kg papiera.

            Z 1. stupňa priniesla najviac papiera 2.A trieda a z 2. stupňa sa nedala zahanbiť 9.A trieda. Najlepším zberačom z celej školy sa stal Dominik z 9.A. Vyhodnotenie zberu papiera si môžete pozrieť vo vestibule našej školy.

             

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do zberu. Zároveň ďakujeme za pomoc žiakom 9. ročníka a všetkým učiteľom, ktorí pomáhali pri zapisovaní a vážení papiera.

            Zberom papiera sme zachránili približne 12,5 m3 drevnej hmoty. Recyklujme aj naďalej!

          • Deň slovenských tradícií

          • Dnešný deň bol výnimočný 😊👌

            Deviataci pred školou postavili máj a popritom šikovní a učenliví žiaci so zručnými pani učiteľkami prezentovali tradičné slovenské remeslá.

            Škôlkari, žiaci prvého, ale aj druhého stupňa sa mohli pozrieť, ako sa dojí 🐑, ako sa vytvárajú obrazy z klinčekov, ako sa vyšíva, háčkuje aj pletie. Taktiež mohli vidieť, ako sa pletú košíky, ako sa vyrába keramika 🏺, aké bylinky 🌿🍀môžeme v našich končinách nájsť a ako ich môžeme spracovať, alebo aj, aké produkty vzniknú rukami skúsených drotárov.

            Na veselšiu nôtu zaspievali a zahrali Alex Lisko🎻a dievčatá Saška Hrubá, Alžbetka Plošticová a Martinka Slížová.

            Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom a pani učiteľkám, že si pripravili skvelý program a mohli sme si aspoň takto priblížiť slovenské tradície ❤️.