• Zber papiera

          • Dňa 6.9.2019 bude zber papiera z dôvodu plánovanej celodennej odstávky elektrickej energie v budove školy. Papier je možné priniesť v čase od 7:00 hod. - 9:30 hod. Po zbere papiera bude vychádzka žiakov do prírody, ale v prípade nepriaznivého počasia budú športové alebo zábavné aktivity s triednymi učiteľmi v budove školy a telocvične. Prosíme žiakov, aby prišli v tento deň vo vhodnom športovom oblečení.  

          • Exkurzie

          • Vo štvrtok 7.11.2019 sme nemali v škole elektrickú energiu, preto sme ho venovali exkurziám.

            Žiaci 1., 2. a 3. ročníka navštívili Mestskú knižnicu v Kysuckom Novom Meste, kde obdivovali kráľovstvo kníh a v zaujímavom kvíze dokazovali svoje vedomosti z rozprávok. Potom už na nich čakali hasiči v KNM, ktorí deťom predstavili hasičské autá a  deti si vyskúšali hasičský odev a prístroje, ktoré používajú hasiči vo svojej práci.

            Žiaci 4. ročníkov navštívili Kysuckú hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste, kde pozorovali jesennú oblohu a v prednáške sa dozvedeli o tom, čo všetko sa nachádza v kozmickom priestore a ako vznikol.

            Žiaci II. stupňa navštívili naše krajské mesto Žilinu. Svoje putovanie mestom zavŕšili návštevou filmového predstavenia Maznáčikovia.

          • Zbieram Baterky

          • Zapojte sa do súťaže a pomôžte chrániť našu planétu :-)

            Žiaci za každú odovzdanú zbernú tašku (min. 1 kg) s použitými batériami dostanú 1 kupón. 1 kupón = 100 bodov. Žiak sa musí zaregistrovať na stránke www.zbierambaterky.sk, následne na stránke vloží kód kupónu a môže zamieňať body za zaujímavé darčeky. Žiaci ako aj školy súťažia medzi sebou, kto pozbiera najviac použitých prenosných batérií počas celého školského roka. Najlepší budú odmenení. Použité prenosné batérie v zberných taškách sa odovzdávajú pani učiteľke Barbore Svrčkovej (trieda č. 26). 

             

          • Školský rok 2019/20

          • Riaditeľstvo ZŠ v Nesluši oznamuje, že slávnostný začiatok školského roka 2019/2020 bude dňa 2.septembra 2019 (pondelok) o 8.30 hod. v budove základnej školy.

            Žiakov prosíme, aby si priniesli prezúvky.

            Želáme úspešný nový školský rok !

              

          • Prihlasovanie a odhlasovanie stravy cez internet

          • Od 1.4.2019 máme v školskej jedálni zavedený elektronický systém prihlasovania a odhlasovania stavy cez internet. 

            Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravy aj prostredníctvom internetu sa dá na: https://www.strava.cz/strava/ – avšak túto službu si stravník musí prihlásiť u vedúcej školskej jedálne.

            Registrácia služby

            Stravníci, ktorí sa majú záujem o stravovanie v školskej jedálni dostanú prihlášku na stravovanie, kde je potrebné vyplniť aj údaje k službe prihlasovanie a odhlasovanie stravy internetom.

            Vedúca školskej jedálne stravníkovi pridelí:

            Užívateľské meno – v tvare - priezviskomeno,

            Heslo – malými písmenami bez diakritiky – môže obsahovať čísla a písmena.

            Na zadanú emailovú adresu systém umožňuje zasielať správy zo školskej jedálne podľa výberu (napr. potvrdenie objednávky, nedostatočná výška konta, ... )

            Pri zriadení služby môžete určiť, ktoré z týchto správ si prajete zasielať.

            Heslo, e-mail a zasielané správy môžete kedykoľvek neskôr zmeniť po prihlásení do systému v sekcii Nastavenie používateľa.

            • Prihlasovanie na stravovanie je možné len do výšky finančného zostatku na vašom konte – pokiaľ nie je strava uhradená a nemáte preplatok z predchádzajúceho obdobia systém Vám neumožní prihlásenie na stravovanie
            • Odhlasovanie je možné vykonávať najneskôr predchádzajúci deň do 14,00 hod.

            POZOR!

            Odhlasovanie a prihlasovanie stravy cez internet na pondelok sa dá realizovať len počas pracovných dní t.j. najneskôr v piatok do 14.00 hod. V prípade ochorenia môžete odhlásenie vykonať osobne alebo telefonicky v pondelok ráno do 8.00 hod.

            Ďalšie pokyny, podrobnosti a návody nájdete na www.strava.cz

          • O B E D Y  Z A D A R M O  od 1. 9.2019

          • Na obed majú nárok iba tí žiaci, ktorí odovzdali zápisný lístok do ŠJ a ktorí uhradili zálohovú platbu.

            Podmienkou poskytnutia dotácie na stravu od 1.9.2019 je účasť žiaka na vyučovaní v škole (min. 1 vyučovaciu hodinu) a odobratý obed. Rodič (zákonný zástupca) je preto   povinný odhlásiť žiaka z obeda počas neprítomnosti na vyučovaní. Žiak je povinný nahlásený obed odobrať. Pri nedodržaní podmienok zákonný zástupca uhradí celú sumu stravného lístka podľa vekovej kategórie. 

            Od 1.9.2019 bude zákonný zástupca uhrádzať okrem réžie a doplatku na stravu aj jednorázovú zálohovú platbu vo výšk 20 €. Z tejto zálohovej platby sa bude odrátavať:

            - ak je obed nahlásený a žiak nie je na vyučovaní
            - ak je žiak na vyučovaní a obed si neodoberie 
            - ak v prvý deň choroby žiaka včas neodhlásenú stravu  zákonný zástupca  odoberie do obedára.

            V týchto prípadoch sa účtuje celá suma stravného lístka podľa vekovej kategórie žiaka. Tieto obedy sa budú odrátavať zo zálohovej platby, po jej vyčerpaní je nutné opäť  uhradiť zálohovú platbu.

            Žiaci majú nárok na dotáciu aj pri účasti na školskej akcii (súťaž, výlet, exkurzia), ale obed musí byť odobratý. V opačnom prípade sa účtuje suma stravného lístka zo zálohovej platby.

            Dotáciu nie je možné poskytnúť v prípade, ak je žiak  v škole v prírode, na lyžiarskom výcviku   - obedy sú dotované z iných finančných prostriedkov.
               
            Žiaci sa počas školských akcií, výcvikov a výletov odhlasujú samostatne.


                                                                                                                                             Mária Pienčáková
                                                                                                                                                  vedúca ŠJ

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy Nesluša v súlade s §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 518/2010 Z.z. poskytuje žiakom 5.- 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 3.4.2019 (streda).

            Odôvodnenie:

            Riaditeľské voľno je poskytnuté z organizačných dôvodov zabezpečenia Celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka ZŠ - TESTOVANIE 9 - 2019.

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu vyučovacích hodín. Školský klub detí a školská jedáleň ostávajú v plnej prevádzke. Všetci žiaci 5. – 8. ročníka sú na tento deň (v stredu) z obeda automaticky odhlásení.

            Ing. Andrea Špiriaková

            riaditeľka školy

             

             

             

             

          • 2 percentá

          • Vážení rodičia a priatelia školy!
            Veríme, že Vám záleží na kvalite vzdelávania a výchovy Vašich detí rovnako ako nám, preto si dovoľujeme obrátiť sa na Vás s prosbou. Keďže v dnešnej dobe nie je jednoduché zabezpečiť dostatok materiálnych i finančných prostriedkov na podporu vzdelávania, radi by sme sa uchádzali o 2% z Vašich daní. 
            Budeme radi, ak sa rozhodnete nás podporiť a tým prispieť k zveľaďovaniu našej školy, výchovy a vzdelávania detí.
            Naša škola má uzatvorenú zmluvu s nadáciou Spoločne pre región so sídlom v Žiline, ktorej  ak darujete 2 % z Vašich daní, následne poskytne plnenie našej škole -  celú darovanú sumu. 

            Vopred Vám ďakujeme za Vašu podporu.

            potvrdenie1.pdf

            vyhlasenie.pdf​​​​​​​

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 9. ročníka

          • Riaditeľka Základnej školy Nesluša v súlade s §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 518/2010 Z.z. poskytuje žiakom 9. ročníka riaditeľské voľno dňa 21. 11. 2018 (streda).

            Odôvodnenie:

            Riaditeľské voľno je poskytnuté z organizačných dôvodov zabezpečenia Celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka T5 2018.

          • Plavecký výcvik

          • Vážení rodičia!

            V šk. roku 2018/19 majú možnosť žiaci 1. – 3. ročníka absolvovať plavecký kurz pod vedením kvalifikovaných inštruktorov plaveckej školy Nereus v Žiline. Kurz bude prebiehať v termíne od 17. – 21. júna 2019. Predpokladaný poplatok je 35,-€ + doprava.Plánujeme organizovať plavecký výcvik pre žiakov 1. stupňa tak, aby každé dieťa malo možnosť absolvovať kurz 3-krát za obdobie 1.-4.ročníka, čím sa zdokonalí technika plávania a eliminuje sa strach z vody.

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo Základnej školy Nesluša oznamuje, že dňa 17.9. nie je ešte možné spustiť prevádzku školskej jedálne. Predpokladaný termín začiatku prevádzky je 24.09.2018. Za pochopenie ďakujeme.

          • Plenárne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia!

            Dňa 17.9.2018 (v pondelok) o 16.00 hod. sa uskutoční plenárne rodičovské združenie. Po jeho ukončení budú triedne rodičovské združenia a zasadnutie Rady rodičov školy. Príďte sa oboznámiť so školským poriadkom, internými smernicami a s organizáciou školského roka 2018/2019 z dôvodu zachovania korektných vzťahov a bezpečnosti našich žiakov.

          • Školský rok 2018/19

          • Riaditeľstvo ZŠ v Nesluši oznamuje žiakom, rodičom a priaznivcom školy, že slávnostné otvorenie školského roka 2018/19 sa uskutoční dňa 3.septembra 2018 t.j. v pondelok v budove základnej školy. Žiaci si prinesú prezúvky.

            Želáme úspešný nový školský rok !