• Vyhodnotenie zberu papiera

          • Všetci vieme, že recyklačný cyklus je ekologicky a ekonomicky výhodný. Šetrí energiu a znižuje ekologickú záťaž prostredia. Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov. Naši žiaci ho každoročne nazbierajú niekoľko ton. Bolo to aj dňa 21.04.2023, kedy sme zorganizovali zber papiera a vyzbierali sme 4993 kg papiera.

            Z 1. stupňa priniesla najviac papiera 2.A trieda a z 2. stupňa sa nedala zahanbiť 9.A trieda. Najlepším zberačom z celej školy sa stal Dominik z 9.A. Vyhodnotenie zberu papiera si môžete pozrieť vo vestibule našej školy.

             

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do zberu. Zároveň ďakujeme za pomoc žiakom 9. ročníka a všetkým učiteľom, ktorí pomáhali pri zapisovaní a vážení papiera.

            Zberom papiera sme zachránili približne 12,5 m3 drevnej hmoty. Recyklujme aj naďalej!

          • Deň slovenských tradícií

          • Dnešný deň bol výnimočný 😊👌

            Deviataci pred školou postavili máj a popritom šikovní a učenliví žiaci so zručnými pani učiteľkami prezentovali tradičné slovenské remeslá.

            Škôlkari, žiaci prvého, ale aj druhého stupňa sa mohli pozrieť, ako sa dojí 🐑, ako sa vytvárajú obrazy z klinčekov, ako sa vyšíva, háčkuje aj pletie. Taktiež mohli vidieť, ako sa pletú košíky, ako sa vyrába keramika 🏺, aké bylinky 🌿🍀môžeme v našich končinách nájsť a ako ich môžeme spracovať, alebo aj, aké produkty vzniknú rukami skúsených drotárov.

            Na veselšiu nôtu zaspievali a zahrali Alex Lisko🎻a dievčatá Saška Hrubá, Alžbetka Plošticová a Martinka Slížová.

            Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom a pani učiteľkám, že si pripravili skvelý program a mohli sme si aspoň takto priblížiť slovenské tradície ❤️.

          • Deň Zeme a zber papiera

          • Témou 53. ročníka Dňa Zeme je - Investujte do našej planéty 🌏. Aj preto sme sa so žiakmi rozhodli vyzbierať odpad nielen v okolí školy, ale aj po celej Nesluši a pripomenúť si tak dôležitosť čistoty prostredia, v ktorom žijeme ✌️.

            V piatok sme okrem zbierania odpadu aj použitému papieru našli ďalšie využitie a odovzdali sme ho do zberu. Pri zbere efektívne pomáhali a na všetko dozerali naši najstarší žiaci - deviataci 😊💪.

            Ďakujeme každému, kto svojou pomocou prispel ku krajšiemu životnému prostrediu ❤️ 

             

          • Zber papiera

          • Milí žiaci!
            Pripravte si starý papier na odovzdanie, pretože dňa 21.04.2023 nás bude čakať jarný zber papiera. Papier je potrebné pevne zabaliť a odovzdať v čase od 6:30 hod. – 10:00 hod. pred telocvičňu ZŠ. Ak nám bude počasie priať, tak sa po zbere vydáme do okolia školy a podáme prírode pomocnú ruku vyčistením od všetkých odpadkov. Nielenže prispejete k čistejšiemu životnému prostrediu, ale môžete sa zapojiť aj do výzvy „Upratovanie s Maxom“. Po nazbieraní aspoň jedného vreca/tašky si sprav selfie a svoju fotku pošli do správy na facebook.com/envirovychova alebo na mail envirovyzva@sazp.sk. Do výzvy sa môžu zapojiť jednotlivci i trieda.

            Je potrebné prísť v športovom oblečení, môžete si vziať aj jednorazové rukavice na zber odpadkov.

            Počas zberu papiera i vychádzky dbajte na svoju bezpečnosť ❗

          • Krásne 6. miesto z najlepších na Slovensku

          • šte pred prázdninami Tomáš úspešne reprezentoval našu školu na celoštátnom kole Olympiády v anglickom jazyku medzi 10 najlepšími žiakmi zo Slovenska vo svojej vekovej kategórii.

            Tomášovi patrí naša veľká vďaka a prajeme mu veľa úspechov v ďalších súťažiach 😊👌.

          • Bláznivé pokrývky hlavy

          • Aprílové počasie nás zatiaľ presvedčilo, že prirovnanie k bláznivému sa vynikajúco hodí ☀️❄️⚡️💧. Aj naši žiaci sa teda na apríl pripravili bláznivo a ukázali nám to na pokrývkach hlavy.

            Niektorí prišli so žralokmi na hlave, iní s kreatívnymi klobúkmi. Dokonca boli aj takí, ktorí mali ako pokrývku hlavy pastelky a pavúky 😁👌.

          • Návšteva Mestskej knižnice v KNM

          • Počas mesiaca marec naši žiaci navštívili viacero knižníc. Jednou z nich bola aj Mestská knižnica Kysucké Nové Mesto 📚

            Ďakujeme, že sme mohli prežiť marec - mesiac kníh aj v tejto skvelej knižnici.

          • POSKYTOVANIE DOTÁCIÍ NA PODPORU VÝCHOVY K STRAVOVACÍM NÁVYKOMOD 01.05.2023

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

            Rodič môže na dieťa poberať dotáciu na obedy a súčasne aj daňový bonus.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed,

            2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

            2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Žiaci, ktorí si uplatňujú dotáciu na stravu hradia jednorazový poplatok 25 €.

            V prípade neprítomnosti na vyučovaní a neodhlásenia alebo neodobratia obeda sa z tejto sumy odráta celá suma obeda. Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, prostredníctvom:

            ŽIADOSTI

            (je potrebné vyplniť prostredníctvom EduPage) v termíne do 20.4.2023.

            POSTUP: v časti Žiadosti/Vyhlásenia - Pridať žiadosť - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA - vyplniť dátum - Podať žiadosť/vyhlásenie).

            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem o stravovanie, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (t.j. prísť do školskej jedálne vypísať zápisný lístok a bude mu pridelený variabilný symbol ).

            V prípade, ak nevyplníte túto ŽIADOSŤ (návratku) zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať

          • Tvorivé dielne s pani Máriou

          • Počas mesiaca marec sa žiaci 3.A na Tvorivých dielňach naučili vyrábať kraslice voskovou technikou a pliesť veľkonočné korbáče 🐣🎋.

            Pani Mária Dudková, ďakujeme veľmi pekne, že ste žiakom venovali svoj čas a že ste im ukázali, ako na to 😊👏

          • 2%

          • Vážení rodičia a priatelia ZŠ s MŠ, Nesluša 837!


            Veríme, že Vám záleží na kvalite vzdelávania a výchovy Vašich detí rovnako ako nám, preto si dovoľujeme obrátiť sa na Vás s prosbou. V dnešnej dobe nie je jednoduché zabezpečiť dostatok materiálnych i finančných prostriedkov na podporu vzdelávania, radi by sme sa uchádzali o 2% z Vašich daní. Budeme radi, ak sa rozhodnete nás podporiť, a tým prispieť k zveľaďovaniu našej školy, výchovy a vzdelávania detí. Naša škola má uzatvorenú zmluvu s nadáciou Spoločne pre región so sídlom v Žiline, ktorej  ak darujete 2 % z Vašich daní, následne poskytne plnenie našej škole -  celú darovanú sumu. 

            Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

            Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá (Potvrdenie o ZD 2022 - tu stiahnuť , Vyhlásenie o ZD 2022 - tu stiahnuť ). Je to editovateľný pdf dokument.  Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ a Vyhlásenie vyplní zamestnanec.

            Tlačivá je potrebné odovzdať v škole, aby sa finančná čiastka dostala k nám a nezostala nadácii.

            Vopred Vám ďakujeme za Vašu podporu.

          • Deň učiteľov 💐

          • Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov.

            Tento sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov. Aj preto sa v dnešný deň rozhodli deviataci trošku vyučujúcim pomôcť a skúsili si, aké je to byť na opačnej strane lavice.

            Ako im išlo vyučovať žiakov prvého stupňa, si môžete pozrieť na nasledujúcich fotografiách 👍😁👏

          • Zápis do 1. ročníka

          • ​​​​Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Nesluša 837 oznamuje, že zápis do prvého ročníka pre školský rok 2023/24 sa  uskutoční

            03.04.2023 od 14:30 hod. do 16:30 hod.

            Zápis bude prebiehať v budove základnej školy.

            Spôsob podania prihlášky do 1. ročníka:

            • elektronicky, na webovom sídle školy je prístupná elektronická prihláška, ktorú vyplní zákonný zástupca dieťaťa vopred. V deň zápisu zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami prihlášku v škole, vytlačí a náslene ju zákonní zástupcovia podpíšu. Ak nemôžu prísť k zápisu obaja zákonní zástupcovia, prihlášku je potrebné vytlačiť vopred a podpísať oboma zákonnými zástupcami a priniesť ju v deň zápisu.

            V prípade, že:

            a) zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden, vypíšte písomné vyhlásenie: Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov - tu stiahnuť 

            b) dieťa má iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, druhý podpis vyškrtnite. V takom prípade je potrebné k prihláške pripojiť Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu - tu stiahnuť

            V deň zápisu je potrebné do školy priniesť:  

            • občiansky preukaz zákonných zástupcov,
            • prefotený rodný list dieťaťa.

            Odkazy na doklady potrebné k zápisu:

            Elektronická prihláška (Prosíme Vás, pri vypĺňaní formulára používajte diakritiku – dĺžne, mäkčene.)

            Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov (dohoda zákonných zástupcov)

            Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu (nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu)

             

            Ďakujeme za prejavenú dôveru zveriť Vaše dieťa do našich rúk.

            Ing. Andrea Špiriaková, riaditeľka školy

          • Ranné čítanie rozprávok

          • Keďže nám zajtra opäť začína škola, pripomeňme si, ako pred jarnými prázdninami žiaci 2. stupňa predčítali pred vyučovaním svojim malým kamarátom rozprávky 🧙🏼‍♂️🦄🥷🏻a urobili im tak krásne začiatky dní.

          • Turnaj - Putovný pohár vo futbale

          • Počas mesiaca február sa na našej škole uskutočnil turnaj vo futbale o putovný pohár 🏆Ako sa žiaci umiestnili? Prečítajte si nižšie.

            Mladší žiaci:
            🥇3. A
            🥈4. B
            🥉4. A
            4 miesto: 2. A a 2. B
            5. miesto: 1. A

            Starší žiaci:
            🥇7. a 8. ročník
            🥈6. ročník
            🥉5. ročník

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za preukázanie športového ducha a výhercom GRATULUJEME! 👏🥳

          • Snehové šantenie

          • Sneh sa nám už síce pomaly roztápa, ale pozrime sa, ako to vyzeralo ešte pred niekoľkými dňami, kedy žiaci využili snehovú pokrývku a naplno sa v nej vybláznili kĺzaním, sánkovaním a guľovaním❄️⛄️.